Voordestad.amsterdam

Hoezo 2 meter doorloopruimte?

We weten allang dat het als voetganger een crime is om je in de binnenstad veilig en comfortabel te verplaatsen. Onder het motto ‘Geef lopen de ruimte!’ heeft Voordestad in dat kader verleden jaar het rapport ‘Gebrek aan voetgangersruimte in de binnenstad’ uitgebracht. Maar de casus die we in dit bericht voorleggen spant de kroon. Wat wil het geval:

Ons lid Ernst de Beaufort heeft bij de betreffende gebiedsmakelaar het probleem van geparkeerde fietsen op de stoep van de sportschool TrainMore aan het Singel 250 aangekaart. De sportschool gaf zelf eerder geen sjoege, die vond het een probleem van de gemeente. Volgens de gebiedsmakelaar, bekend met het probleem, is handhaven niet aan de orde, fietsparkeren op de stoep is toegestaan, behalve in zogenaamde aanwijsgebieden als rondom stations, de Dam, het Leidseplein en het Rembrandtplein. Handhaven is juridisch simpelweg niet mogelijk. Dat is toch echt te gek voor woorden! De veiligheid van voetgangers is ondergeschikt gemaakt aan het recht van het voor de deur parkeren van de fietsen van sporters. Ouderen, slecht ter been zijnde mensen, mensen in een rolstoel, ouders met een kinderwagen moeten maar zien hoe ze dit drukke stuk Singel op de hoek van de Raadhuisstraat belopen.

Gemeente, doe hier iets aan!! En niet alleen hier! Er bestaat toch ook nog zoiets als een verbodsbord?