Voordestad.amsterdam

Geef lopen de ruimte!

Wie zich in de binnenstad van Amsterdam als voetganger op straat begeeft heeft het niet gemakkelijk. Smalle stoepjes, die vaak vol staan met fietsen, paaltjes, vuilnis, uitstallingen, reclameborden, tik-tok-rijen, en nog veel meer. Lopen door de stad betekent vaak slalommen tussen alle obstakels door. Wie dat probeert met een kinderwagen, een volle boodschappentas of een rollator komt nog veel meer problemen tegen. En daar waar de stoepen wel breed genoeg zijn zien we kapers op de kust: de horeca zet er terrassen neer, de gemeente ziet plek voor allerlei nuttige voorzieningen en ook winkels zetten steeds vaker tafeltjes en stoeltjes buiten. 

Lees of download het rapport ‘Gebrek aan voetgangersruimte in de binnenstad’ via onderstaande link.

Rogier Noyon overhandigt het rapport aan stadsdeelbestuurder Micha Mos