Voordestad.amsterdam

Groentje minder groen!

Ja, wij waren in augustus vorig jaar heel enthousiast over de herinrichting van de Nieuwezijds Voorburgwal, zie ons bericht. Maar dat is nu wel even voorbij. Dat geldt zeker voor het Postzegelpark met zijn kinderspeelplaats die voor andere doelen wordt gebruikt dan gepland, gegeven het feit dat het een hangplek voor jongeren is geworden en dat er bierblikjes en lachgaspatronen rondslingeren.

Maar ook aan de overkant, met het fraaie monumentje, oorspronkelijk een politiepost en nu een horecavoorziening, is het kommer en kwel en dat heeft veel te maken met de modderpoel die de trambaan is geworden nadat automobilisten vonden dat het goed rijden is over een grasveld, een grasveld waar dan toevallig ook nog tramrails in liggen.

Werk aan de winkel dus voor de gemeente. Herstellen van het grasveld is aan de orde, maar veel meer natuurlijk het voorkomen dat het daarna opnieuw als autobaan wordt gebruikt.

Zo ligt het er nu bij…..
En zo vorig jaar augustus.