Voordestad.amsterdam

Fraai groentje op Nieuwezijds Voorburgwal

Ons bestuurslid Fred Kramer heeft zich in diverse groendossiers verzet tegen het al te makkelijk kappen van oude beeldbepalende bomen. Over de herinrichting van de Nieuwezijds Voorburgwal (voorbij de Raadhuisstraat) is uitgebreid overleg gevoerd met de gemeente. Bij de meeste bomen die op de nominatie stonden om te worden verplaatst of gekapt, bleken daar legitieme gronden voor te bestaan. Er is daarom geen bezwaar aangetekend en dus ruimte gemaakt voor de voorgenomen herinrichting. Als Voordestad zijn wij terughoudend t.a.v. de aanleg van ‘groentjes’ in de beschermde binnenstad; ze passen niet overal in het historisch straatbeeld. Nu de heringerichte Nieuwezijds Voorburgwal is opgeleverd, zijn we blij met het eindresultaat. Het nieuwe groentje voegt zich mooi in de nieuwe bestrating en biedt een passende context voor het houten monumentje uit 1896, ooit een politiepost met cel, nu een klein restaurant. Een groen rustpunt in onze drukke binnenstad waarvan het groen nog wel tot wasdom moet komen. Goed onderhoud en beheer is hier zeker op zijn plaats.