Voordestad.amsterdam

Reclame aangepakt

Het is een heerlijk pandje, een Rijksmonument, op de hoek van de Haarlemmerdijk en de Korte Prinsengracht. Het dateert uit 1729 en draagt de naam DE WYNBERGH zoals te zien valt in de geveltop. Niet lang geleden zat er daadwerkelijk nog een wijnwinkel in.

Maar hoe anders was dat tot in juni van dit jaar. I Love Sushi is de uitbater van de winkel en toont dat op een excessieve wijze middels raamreclame. Een aanfluiting, maar ook een in de Welstandsnota niet toegestane reclame-uiting. Voordestad heeft een handhavingsverzoek ingediend en de gemeente heeft dat gehonoreerd. Zie de twee bijlages. De etalages zien er nu anders uit, maar het is zeer de vraag of dat voldoende is.

Deze situatie was aanleiding voor het handhavingsverzoek.

En zo ziet het er nu uit.