Voordestad.amsterdam

Geef de stoep terug aan de voetgangers

Om nog één keer de tijdelijke terrasvergunningen te verlengen; daar heeft Voordestad begrip voor. Maar gebruik de tijd tot 1 oktober om de stad in te richten naar het nieuwe normaal. Zodat de dominantie van commerciële belangen in het straatbeeld weer plaatsmaakt voor de andere gebruikers van de stad. Laat de 2 meter vrije doorloopruimte voor voetgangers vanaf 1 oktober de norm zijn!

Onlangs plaatste Het Parool een opiniestuk van onze voorzitter. Daarin wordt betoogd dat er, nu de tijdelijke coronamaatregelen een voor een zijn afgeschaft, ook een eind moet komen aan de tijdelijke uitbreiding van terrassen. Natuurlijk heeft de horeca het moeilijk gehad, maar juist tijdens de lock-down hebben velen ontdekt hoe mooi onze stad is zonder al die terrassen, en hoe er allerlei leuke dingen op straat konden gebeuren omdat daar eindelijk ruimte voor was. Dus moeten we een nieuwe balans vinden tussen ruimte voor voetgangers en ruimte voor terrassen. Een monocultuur van horeca vindt Voordestad niet gewenst.